Drácula desencadenado
CF- VIATGES EN EL TEMPS

DRÁCULA DESENCADENADO
Dracula unbound
(1991)

Brian Aldiss

Editorial:
Celeste (2001)

Col.lecció:
Metaluna

Núm:
2

Pàgines:
268

Lectures relacionades:
Drácula




Drácula desencadenado  

Aquesta novel.la resulta convincent per evidenciar que una contraportada atractiva pot resultar una decepció amb majúscules. La contraportada et parla de viatges en el temps per combatre vampirs, de trobades històriques amb personatges com Bram Stoker, d'aventura, de suspens… i certament totes aquestes característiques estan incloses al llibre, però de quina manera!

Drácula desencadenado és una obra dolenta, molt fluixa. Una novel.la que combina l'aventura amb els viatges en el temps però de forma inconnexa, amb personatges plans, amb situacions ridícules i amb un estil sense força, sense convicció. Brian Aldiss no sap com plantejar la novel.la ni com desenvolupar-la. Té una idea i l'explota sense cap mena d'equilibri. Tan ens trobem amb capítols avorrits que no aporten res a l'obra com en d'altres rapídissims que et deixen bocabadat pel mal redactats que estan.

A favor de l'autor s'ha de dir que el plantejament de base és interessant: L'origen dels vampirs en una era cretàcica i la seva posterior evolució, passant per mites com el del comte Dràcula. Però aquesta visió científica s'estronca de seguida per una prosa inconsistent i per uns personatges planíssims.

Aldiss no cuida ni tan sols els detalls: com el fet que els protagonistes parlin la mateixa llengua en diferents segles i en llocs futurs molt allunyats del domini de l'anglès. Per si fos poc, les paradoxes temporals tampoc acaben d'estar del tot lligades. El mateix viatge en el temps és infantil i previsible.

En resum, una novel.la quasi per oblidar, una decepció amb totes les de la llei que més que ser un homenatge a Bram Stoker i el seu Drácula resulta una pobre revisió del mite vampiresc, amagat aquest cop sota un ambient de ciència ficció.

 

Premis:

 

 

Recerca per seccions:
Ciència-Ficció
Fantasia
Terror
Còmic
Revistes
 
  Creative Commons License
Aquest text està sota llicència de Creative Commons.
Podeu buscar el vostre llibre a: