La Puertas de anubis
FANTASIA HISTÒRICA

LAS PUERTAS DE ANUBIS
Anubis gates
(1983)

Tim Powers

Editorial:
Gigamesh (1999)

Col.lecció:
Gigamesh

Núm:
02

Pàgines:
439

Altres edicions:

2002 Gigamesh, Gigamesh, 2 (Portada diferent)

1988 Martinez Roca, Gran Fantasy



Las Puertas de Anubis  

Es tracta de la novel.la més coneguda i famosa de Tim Powers. De fet, Powers va tenir la mala sort de fer una obra mestra molt aviat, cosa que ha propiciat que tota la resta de les seves obres es comparessin amb aquesta.

Ara per ara és la millor novel.la sobre viatges en el temps que he tingut el plaer de llegir mai. I si només fos això....però Las Puertas de Anubis és una de les històries més completes i originals que recordo.

Per un cantó és dificil de catalogar doncs barreja temes clàssics de la novel.la històrica, la fantasia, la ciència ficció i la novel.la d'intriga. D'aquesta barreja alguns n'han dit Stream-punk, o sigui, fantasia en un espai històric concret (normalment entre finals de la revolució industrial i começaments del segle XX). I per una altra banda això és el de menys: la combinació que fa Powers d'aquests recursos és tan natural que no et pares a pensar com ha lligat l'adoració d'un Déu Egipci amb la licantropia o amb els viatges en el temps (per posar uns exemples).

El sentit de l'aventura és doncs molt present (potser propiciat pel fet que bona part de l'acció passa en una fosca època victoriana anglesa), però no es tracta d'una aventura irracional, al contrari, l'autor intenta en tot moment donar explicacios lògiques del perquè de tot plegat... I això no és tan fàcil com sembla...

Tim Powers utilitza un llenguatge amè i un ritme narratiu intens. És el tipus de novel.la que et proporciona la informació lentament, que enganxa i que de quan en quan et sorprèn quan no t'ho esperes. A destacar la varietat de personatges i situacions: Experiments genètics fracassats, viatges en el temps, licantropia, Déus egipcis, clons, màgia, càrregues de caballeria...

Cal llegirse-la amb molta atenció, doncs l'argument manté moltes trames i subtrames paral.leles (m'encanta!).

Totalment imprescincible.

 

Premis:

1983 Phillip K. Dick

1989 Gigamesh (F)

 

Recerca per seccions:
Ciència-Ficció
Fantasia
Terror
Còmic
Revistes
 
  Creative Commons License
Aquest text està sota llicència de Creative Commons.
Podeu buscar el vostre llibre a: